Witam.
Dziś dla odmiany będzie coś dobrego dla żołądka i kubków smakowych.
Dziś dla odmiany będzie coś dobrego dla żołądka i kubków smakowych.
PASTA Z TUŃCZYKA
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka
- 1 ogórek kiszony lub 2 konserwowe
- 1 łyżka keczupu
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- szczypta chili lub ostrej papryki
Tuńczyka odsączyć i rozgnieść widelcem. Ogórki obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. lepiej, jak pasta będzie za mokra (więcej majonezu i keczupu - smaczniejsza) niż za sucha.
SMACZNEGO !!
* * * * * * * * * *
Pochwalę się jeszcze książką, którą dostałam w zaległym imieninowym prezencie.
Moja kolejka książek do czytania strasznie się wydłużyła...
Super pasta też robię, czasem dodaję jeszcze gotowane jajko lub potarty żółty ser.
OdpowiedzUsuń